Çıtır Karnabahar

Beykozlu

New member
Çıtır Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı mısır unu
  • İsteğe göre baharat atılabilir
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Çıtır Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda karnabaharları haşlıyoruz fazlaca yumuşamayacak biçimde.
  2. Bir yandan yumurtayı kırıp çırpıyoruz.
  3. Üzerine 2 kaşık su ekleyerek bir yandan mısır unu ve galeta unu karıştırıyoruz.
  4. Haşlanan karnabaharı biraz soğumaya bırakıyoruz.
  5. Soğuduktan daha sonra en evvel yumurta sonrasındasındasında un karışımına buluyoruz.
  6. Fırın tepsisine hepsini yaptıktan daha sonra üzerine yağ gezdiriyoruz .
  7. 180 derecede pişiriyoruz.
Çok lezzetli oluyor çıtır çıtır ????????.

Çıtır Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst