Beykozlu
New member
Çıtır Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Çıtır Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı mısır unu
- İsteğe göre baharat atılabilir
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda karnabaharları haşlıyoruz fazlaca yumuşamayacak biçimde.
- Bir yandan yumurtayı kırıp çırpıyoruz.
- Üzerine 2 kaşık su ekleyerek bir yandan mısır unu ve galeta unu karıştırıyoruz.
- Haşlanan karnabaharı biraz soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan daha sonra en evvel yumurta sonrasındasındasında un karışımına buluyoruz.
- Fırın tepsisine hepsini yaptıktan daha sonra üzerine yağ gezdiriyoruz .
- 180 derecede pişiriyoruz.
Çıtır Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı