Zeytinyağlı Portakallı Pırasa

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet pırasa
  • 1 adet büyük uzunluk havuç
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet portakal
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz şeker
Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle tenceremize yağı koyalım.
  2. İnce uzun kestiğimiz havuçları önden kısık ateşte kavuralım.
  3. daha sonra dilediğiniz uzunlukta kestiğimiz pırasaları ek edip dağıtmadan hafifçeten karıştıralım.
  4. Bir adet sıktığımız portakalı ve hayli azcık su ek edelim (pırasaların üstünü geçmeyecek) tuz, yavaşça karabiber ve toz şekeri de ekleyip evvel harlı kaynayınca kısık ateşte bırakalım.
  5. Pişmesine 15dk kala pirinçi yıkayıp ekleyelim.
  6. Bir saat daha sonra denetim edelim havuç pırasa ve pirinç piştiyse ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Not: ben 2 tatlı kaşığı toz şeker kullandım tatlı olmasını isteyenler 3 de kullanabilir. Pişirme tencereside karnıyarık tenceresi tercih ettim.

Şimdiden deneyecek olanlara afiyet şifa olsun ????????.

Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst