Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet pırasa
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım kahve fincanı pirinç
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- Yarım limon suyu
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pırasaları güzelce bir yıkıyoruz.
- Uzunlamasına baklava dilimleri üzere, üç parmak eninde doğranır.
- Halkalar halinde ince ince doğranmış soğanı, yağ ortasında hafifçeçe pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Yuvarlak kesilmiş havuçları içine ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Pırasalar bu materyalin üzerine eklenir. 15-20 dakika kapatılarak kavrulur.
- Kapağı açılır. 1,5 bardak su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz ve domates eklenir.
- Yarım limon sıkılır ve karıştırılır.
- Pırasalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir. Herkese afiyet olsun ????.