Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Acılı Ekşili)

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Acılı Ekşili) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo pırasa
  • 1 adet havuç
  • 150 gram haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım kesilmiş limon
  • 1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
  • Bir ölçü su
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Acılı Ekşili) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Merhabalar evvela pırasaları ve havucu doğrayıp suya koyuyoruz.
  2. daha sonra tenceremize yağımızı koyup ısındıktan daha sonra salçamızı ekliyoruz.
  3. Salçanın kokusu çıkınca pırasayı ve havucu koyup bir karıştırıp altını kısıp 10 dk haşlanmasını sağlıyoruz lakin bu ortada ben iki kez karıştırdım.
  4. daha sonradan nohutunu, limonunu ,tuzunu ve pulbiberi de ekleyip suyunu da koyup kaynatmaya bırakıyoruz .
  5. Kaynadıktan daha sonra kısık ateşte ben 40 dk pişirdim.Pırasanın tazeliğine nazaran bu sizlerde değişebilir ben suyunu fazla koydum ,çocuklarım sulu seviyor sizde bu değişebilir.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Acılı Ekşili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst