Zeytinyağlı Kereviz

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Kereviz Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet kereviz
  • 3 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker ve tuz
  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
Zeytinyağlı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kerevizler yıkanıp istenilen şekile bakılırsa doğranarak limonlu suda 10 dakika bekletilir.
  2. Soğan,sarımsak ,havuç küp küp doğranarak zeytinyağında kavrulur.
  3. Limonlu suda beklettiğimiz kerevizler kavurduğumuz gerecin içine ek edilir.
  4. İsteğe nazaran kereviz saplarıda doğranır.
  5. Bir tatlı kaşığı şeker, tuz ve bir adet portakal, limon sıkılarak kerevize ek edilir.
  6. Düdüklü tencerede 20 dakika pişirilir.Soğuduğu vakit servis edilir.
Zeytinyağlı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst