Zeytinyağlı Kabak Yemeği

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 2 orta uzunluk yeşil kabak
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tutam dereotu
  • Karabiber
  • Az ölçü kırmızı toz biber
  • Az ölçü zerdeçal
  • Tuz
  • Su
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanı ince doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz ve en son salça ekliyoruz.
  2. İnce doğranmış kabakları ekleyip tencerenin kapağını kapatarak 3-4 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
  3. Kapağı açtıktan daha sonra kabakların üstünü geçecek biçimde oda sıcaklığında su ekleyip kapağı yarım kapalı olarak orta ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  4. Yumuşayınca tuz, karabiber, toz kırmızı biber, zerdeçal ekleyip karıştırdıktan daha sonra en son saplarından ayrılmış ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip 2-3 dk daha pişirip altını kapatıyoruz.
  5. Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst