Beykozlu
New member
Zeytinyağlı Havuçlu Bulgurlu Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz,tozşeker,
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 subardağı olağan su bardağı ile su
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharı küçük çiçeklere ayıralım, yıkayalım, süzelim. Tencereye yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsakları koyalım 1 dakika karıştıralım.
- Çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ekleyip karıştıralım, kabuğu soyup ince halka doğranmış havucu koyalım.
- daha sonra karnabaharları ek edelim yıkadığımız bulguru koyalım, tuz, karabiberi, şekeri serpelim karıştıralım. Kısık ateşte 5 dakika bu türlü pişsin.
- daha sonra oda sıcaklığındaki suyu verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 40-45 dakika pişirelim afiyet olsun.