Zeytinyağlı Havuçlu Bulgurlu Karnabahar Yemeği

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Havuçlu Bulgurlu Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet küçük uzunluk karnabahar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz,tozşeker,
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 subardağı olağan su bardağı ile su
Zeytinyağlı Havuçlu Bulgurlu Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharı küçük çiçeklere ayıralım, yıkayalım, süzelim. Tencereye yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsakları koyalım 1 dakika karıştıralım.
  2. Çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ekleyip karıştıralım, kabuğu soyup ince halka doğranmış havucu koyalım.
  3. daha sonra karnabaharları ek edelim yıkadığımız bulguru koyalım, tuz, karabiberi, şekeri serpelim karıştıralım. Kısık ateşte 5 dakika bu türlü pişsin.
  4. daha sonra oda sıcaklığındaki suyu verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 40-45 dakika pişirelim afiyet olsun.
Zeytinyağlı Havuçlu Bulgurlu Karnabahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst