Zeytinyağlı Fasulye

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Fasulye Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo taze fasulye
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 büyük uzunluk domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 küp şeker
Zeytinyağlı Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle fasulyemizi güzelce yıkalım ve kılçıklı taraflarından keselim. Domateslerimizi yemeklik doğrayalım.
  2. Geniş bir tenceremizin ortasına 1 adet domatesi koyalım ve kenarına yarım ay doğradığımız soğanlardan biraz koyalım.
  3. Soğanların üzerine fasulyemizi dizelim. Sırayla domates, soğan ek edip yeniden fasulye dizelim. Bu süreci gereçlerimiz bitene kadar yapalım.
  4. En son üzerine 1 çay bardağı zeytinyağını, tuzunu ve karabiberini dökelim. 2 adet küp şekerini de koyup, altını en kısığa alıp pişirmeye başlayalım.
  5. Fasulye kendi suyunu salmaya başlayacaktır. Duruma göre su eği yapabilirsiniz. Deneyecek olan arkadaşlara afiyet olsun.
Zeytinyağlı Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst