Zeytinyağlı Enginar

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Materyaller

  • 4-5 adet enginar
  • 1 tane havuç
  • 1 büyük uzunluk patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 tane soğan
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • Yarım limon (Enginarları ovalamak için)
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1.5 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle küp küp doğradığımız havuç ,patates ve bezelyemizi haşlıyoruz (Çok haşlamamıza gerek yok enginarlarımızlada pişecek)
  2. Tenceremize sıvı yağımızı alıyoruz, soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp, tenceremize alıyoruz, biraz pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Gerisinde haşladığımız sebzelerimizi ekliyoruz biraz kavuruyoruz. Yarım limonun suyuyla ovaladığımız enginarlarımızı tenceremize yerleştirip üzerine garnitürlerimizden ekliyoruz.
  4. Yarım çay bardağı sıvı yağımızı, limon suyumuzu, şeker ve tuzumuzuda ekliyoruz. 1 su bardağı suyumuzuda ekleyip evvel yüksek ateşte kaynamaya başladıktan daha sonra kısık ateşte enginarlarımız yumuşasana kadar pişiriyoruz.
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst