Zeytinyağlı Börülce

Beykozlu

New member
Zeytinyağlı Börülce Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 500 gram börülce
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2-3 adet domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Zeytinyağlı Börülce Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Börülceleri, soğanları ve domatesi yemeklik doğrayın.
  2. Bir tencereye zeytinyağını koyun.
  3. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyin soğanların rengi pembeleşene kadar kavurun.
  4. Salçaları ekleyip kavurun.
  5. Domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  6. Doğranmış börülceleri ekleyin, akabinde pul biber ve tuz ekleyin.
  7. Tencerenin kapağını kapatın 5 dakika daha kavurun.
  8. Üzerine 1/2 su bardağı sıcak su ek edin ve kapağını kapatın.
  9. Börülceler pişene kadar tencerenin kapağını açmadan yaklaşık 30-35 pişirin.
  10. Düdüklü tencere kullanacaksanız 15 dakikada hazır olacaktır.
Zeytinyağlı Börülce Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst