Zerdeçallı Zeytinyağlı Enginar

Beykozlu

New member
Zerdeçallı Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet enginar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı bezelye (Haşlanmışta olur)
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 bardak sıcak su
  • Tuz
  • Yarın demet dereotu
Zerdeçallı Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağda kavuralım.
  2. İçine küp küp doğradığımız havuçları atalım, kavurmaya devam edelim.
  3. Evvelden haşlanmış bezelye yahut haşlanmamışta olur bezelyeleri atıp, kavurmaya devam edelim.
  4. En son küp küp doğranan patatesleri de atıp, zerdeçalı ek edip, kavuralım.
  5. İçine enginarları dizelim ve sıcak suyu ek edelim.
  6. Tuzunu damak zevkine nazaran atalım, 15-20 dakika pişirelim.
  7. Ocağı kapattıktan daha sonra bir servis tabağına alıp üzerine doğranmış dereotlarını ek edip, parlak görünmesi için üzerine zeytinyağ gezdirelim. Ilık yahut soğuk servis edelim.
Not: Zerdeçal sevmeyen birebir tanımı zerdeçalsız yapabilir. Afiyet olsun ????.

Zerdeçallı Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst