Beykozlu
New member
Yeşil Kabaklı Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket mantar
- 2 orta uzunluk yeşil kabak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 er çay kaşığı kırmızı toz biber
- Pulbiber karabiber köri tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavaya zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak eklenip kavrulur.
- Ardından mantarlar doğranıp eklenir.
- Yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- sonrasındasında julyen doğranmış kabaklar, biberler ve soğan eklenip eklenip hepsi birlikte sotelenir.
- Sebzeler diriliğini fazla kaybetmeden baharatlar ve tuz eklenir bir kere karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
- İstediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Ben erişte ile servis ettim. Afiyet olsun