Beykozlu
New member
Yalancı Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5-6 adet patlıcan
- 4 adet patates
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 4-5 adet biber (boyuna bakılırsa ölçü değişebilir, renk katması için kırmızı biber de tercih edebilirsiniz)
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 250 gram kıyma
- karabiber, kimyon, tuz, kekik, kırmızı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ön hazırlığı yapmakla başlayalım. Domatesleri rendeleyelim, biber ve soğanları minik minik doğrayalım ve kenara alalım.
- sonrasındasında patlıcanları alacalı bir biçimde soyup küp küp doğrayalım. Isınan tavaya doğradığımız patlıcanları atıp kızartalım.
- Aynı biçimde patatesi de soyup küp küp doğrayalım ve patlıcanlar kızarınca tıpkı yağa atıp onları da kızartalım.
- Diğer yandan da kıymamızı pişirmeye başlayabiliriz. Kıymayı ve küçük küçük doğradığımız yarım soğanı tencereye alıp pişirmeye başlayalım. Soğanın yarısı ondan sonrasında kıymaya ekleyeceğiz.
- Kızaran patates ve patlıcanları fırın tepsisine alıp kenara bırakalım.
- Kıymayı topak kalmayacak biçimde kavuşalım biraz kavurulduktan daha sonra tuz ekleyip kavurmaya biraz daha devam edelim.
- Kavrulan kıymaya daha evvel küçük küçük doğradığımız biberleri ve yarım soğanı ekleyip biraz daha kavuralım. Beş dakika kavurduktan daha sonra rendelediğimiz domatesleri ekleyelim.
- Yarım su bardağı su ve 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber ekleyip 7-8 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen kıyma harcına sarımsağı ezip ekleyelim ve karabiber, kimyon, kekiği ekleyip karıştıralım. (baharatları kendi damak zevkinize bakılırsa ayarlayabilirsiniz ben hepsinden birer tatlı kaşığı koyuyorum. ).
- Fırın tepsisine koyduğumuz patlıcan ve patateslerin üzerine kıyma harcını döküp eşit biçimde dağıtalım ve üzerini düzleyelim.
- Ayrıyeten bir adet domates halka biçiminde doğrayın eşit biçimde kıyma harcını üzerine ekleyebilirsiniz. Üzerine kekik serpince lezzet katlanıyor.
- 200 derece fırında 10 dakika pişirmeniz kâfi olacaktır. Fırından çıktıktan daha sonra üzerine ince ince doğranmış maydanoz ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ♡.