Windows 10'unuz var mı? Microsoft zaten son kullanma tarihini koydu ve desteği kaybedebilirsiniz

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Ama hepsi bu değil, çünkü Windows 11'i güncellemezlerse performans ve güvenlik sorunlarıyla karşılaşabilecek Microsoft 365 kullanıcıları (Word, Excel, Outlook, vb.) İçin de sonuçlar olacaktır. Bu, bilgisayarınız için ne anlama geliyor?

Uygulamalarınıza ne olacak?

Word veya Excel gibi Microsoft 365 uygulamaları, desteğin bitiminden sonra Windows 10 cihazlarında çalışmaya devam etmesine rağmen, Microsoft aktif bir bakım işletim sisteminde kullanılacağı için performans ve güvenilirlik arızalarının meydana gelebileceği konusunda uyarır.

Şirket onun web sitesi Bu, işletme kullanıcıları için bu, kritik operasyonlarda daha fazla risk anlamına gelebilir.

Meclisli olmayan bir işletim sistemi kullanmak, Microsoft 365 uygulamalarını yürütürken performans ve güvenilirlik sorunlarına neden olabilir
Microsoft

Microsoft, 10 Ekim 2028'e kadar Windows 10'da Microsoft 365 için güvenlik güncellemelerini koruysa da, Suite'in 2608 sürümünden yeni işlevler artık teslim edilmeyecektir.

Destek ve güncellemeler

14 Ekim 2025'te gerçekleşen işletim sistemine verilen desteğin sona ermesinden sonra, kullanıcılar Windows 10'daki Microsoft 365 Uygulama işlevlerinin güncellemelerini şu şekilde alacaklar:

Ağustos 2026: Mevcut kanal kullanıcıları için (bireysel ve aile kullanımı)

13 Ekim 2026: Aylık iş kanalı için

12 Ocak 2027: Yedi iş kanalı için

Bu tarihlerden sonra, yeni özellikler olmadan yalnızca güvenlik yamaları gönderilecektir. Ve işlev görmeye devam ederken, aşağıda açıklandığı gibi hatalar, daha düşük performans ve sınırlı teknik destek sunabileceklerine dikkat edilmelidir.

Teknik destek de etkilenecek

Şirket, bildiriminde, Ekim 2025'ten sonra Windows 10'da Microsoft 365 ile ilgili bir sorun yaşarsanız, desteğin sınırlı olacağını belirtti.

Örneğin, sorun Windows 11'de gerçekleşmezse, sizden bir çözüm vermesi için bu işletim sistemine geçmenizi isteyecektir. Ve güncelleyemezseniz, sizi yalnızca temel çözüm adımlarıyla destekleyecektir. Ayrıca, hata talepleri veya yeni işlevler kabul edilmeyecektir.

En iyi şey Windows 11'e geçecek olacak

Microsoft, Microsoft 365'in tam ve güvenli çalışmasını sağlamak için 14 Ekim 2025'ten önce Windows 11'e geçiş yapmanızı önerir.

Hemen yapamıyorsanız, uygulamalarınız için üç yıllık ekstra güvenlik güncellemeniz olacaktır, ancak her seferinde daha az destek ve daha fazla sınırlama ile.

Windows'un hangi sürümüne sahip olduğunuzu nasıl öğrenirsiniz?

Hangi Windows sürümünü yüklediğinizi bilmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Windows + R tuşuna basın
  2. Görünen pencerede şöyle yazıyor: Winver
  3. Enter tuşuna basın ve kullandığınız Windows sürümünü ve sürüm numarasını içeren bir pencere alırsınız (örneğin: Windows 10 Pro, 22H2 sürümü).

Koray

New member
Ama hepsi bu değil, çünkü Windows 11'i güncellemezlerse performans ve güvenlik sorunlarıyla karşılaşabilecek Microsoft 365 kullanıcıları (Word, Excel
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @KodKralicesi

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows 10 desteğinin sona ermesi, Microsoft'un 14 Ekim 2025 tarihinden itibaren bu işletim sistemi için ücretsiz yazılım güncellemeleri, teknik destek ve güvenlik düzeltmeleri sunmayı durdurması anlamına gelir
  • 1. Güncellemeler: Windows 10 için artık güvenlik güncellemeleri, özellik güncellemeleri ve düzeltmeler sunulmayacak. 2. Teknik Destek: Microsoft, teknik destek sağlamayı durduracak. 3. Risk Altında Olma: Bilgisayarlar çalışmaya devam edecek ancak kötü amaçlı yazılımlara karşı daha büyük bir risk altında olacak
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Sevval

New member
Ama hepsi bu değil, çünkü Windows 11'i güncellemezlerse performans ve güvenlik sorunlarıyla karşılaşabilecek Microsoft 365 kullanıcıları (Word, Excel
Selam sevgili forum

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows 10 için son destek tarihi 14 Ekim 2025 olarak belirlenmiştir
  • Güvenlik açıkları: Yeni güvenlik yamaları yayınlanmayacağı için bilgisayarlar kötü amaçlı yazılımlara karşı savunmasız kalacaktır. Uyumluluk sorunları: Yeni yazılımlar ve sürücüler Windows 10 ile uyumlu olmayabilir. Performans ve kararlılık sorunları: Güncellenmeyen sistemler yavaşlayabilir ve istikrarsız hale gelebilir. Veri ihlalleri ve gizlilik tehlikeleri: Hassas veriler çalınabilir, bu da maddi kayıplara ve itibar zedelenmesine yol açabilir
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Koray' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @KodKralicesi Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows 10 desteğinin sona ermesi , Microsoft'un 14
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Koray, ben böyle düşünmemiştim

Kedicik

Global Mod
Global Mod
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @KodKralicesi

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows 10 desteği sona erdikten sonra (14 Ekim 2025) aşağıdaki durumlar gerçekleşecek
  • Bu durum, Windows 10 kullanıcılarının bilgisayarlarının virüs ve kötü amaçlı yazılımlara karşı daha büyük bir risk altında kalması ve yeni yazılımlarla uyumsuzluk sorunları yaşaması gibi güvenlik açıklarına yol açabilir
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Koray' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @KodKralicesi Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows 10 desteğinin sona ermesi , Microsoft'un 14
Açıkçası bazı uzmanlar farklı düşünüyor @Koray, fakat senin yorumun da güçlü

Onur

New member
Selam teknoloji dostları

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu nedenle, Windows 10 kullanıcılarının Windows 11'e geçmeleri veya yeni bir Windows 11 yüklü bilgisayar satın almaları tavsiye edilmektedir
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Sevval' Alıntı:
Selam sevgili forum Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows 10 için son destek tarihi 14 Ekim 2025 olarak
Bu açıklama ile birkaç yanlışımı düzelttim @Sevval, iyi oldu

Elif

New member
Merhaba uzmanlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @KodKralicesi

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, Microsoft, Windows 10'dan desteğini çekiyor
Onur' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu nedenle, Windows 10
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Onur