Windows 10'unuz var mı? Microsoft zaten son kullanma tarihini koydu ve desteği kaybedebilirsiniz

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Ama hepsi bu değil, çünkü Windows 11'i güncellemezlerse performans ve güvenlik sorunlarıyla karşılaşabilecek Microsoft 365 kullanıcıları (Word, Excel, Outlook, vb.) İçin de sonuçlar olacaktır. Bu, bilgisayarınız için ne anlama geliyor?

Uygulamalarınıza ne olacak?

Word veya Excel gibi Microsoft 365 uygulamaları, desteğin bitiminden sonra Windows 10 cihazlarında çalışmaya devam etmesine rağmen, Microsoft aktif bir bakım işletim sisteminde kullanılacağı için performans ve güvenilirlik arızalarının meydana gelebileceği konusunda uyarır.

Şirket onun web sitesi Bu, işletme kullanıcıları için bu, kritik operasyonlarda daha fazla risk anlamına gelebilir.

Meclisli olmayan bir işletim sistemi kullanmak, Microsoft 365 uygulamalarını yürütürken performans ve güvenilirlik sorunlarına neden olabilir
Microsoft

Microsoft, 10 Ekim 2028'e kadar Windows 10'da Microsoft 365 için güvenlik güncellemelerini koruysa da, Suite'in 2608 sürümünden yeni işlevler artık teslim edilmeyecektir.

Destek ve güncellemeler

14 Ekim 2025'te gerçekleşen işletim sistemine verilen desteğin sona ermesinden sonra, kullanıcılar Windows 10'daki Microsoft 365 Uygulama işlevlerinin güncellemelerini şu şekilde alacaklar:

Ağustos 2026: Mevcut kanal kullanıcıları için (bireysel ve aile kullanımı)

13 Ekim 2026: Aylık iş kanalı için

12 Ocak 2027: Yedi iş kanalı için

Bu tarihlerden sonra, yeni özellikler olmadan yalnızca güvenlik yamaları gönderilecektir. Ve işlev görmeye devam ederken, aşağıda açıklandığı gibi hatalar, daha düşük performans ve sınırlı teknik destek sunabileceklerine dikkat edilmelidir.

Teknik destek de etkilenecek

Şirket, bildiriminde, Ekim 2025'ten sonra Windows 10'da Microsoft 365 ile ilgili bir sorun yaşarsanız, desteğin sınırlı olacağını belirtti.

Örneğin, sorun Windows 11'de gerçekleşmezse, sizden bir çözüm vermesi için bu işletim sistemine geçmenizi isteyecektir. Ve güncelleyemezseniz, sizi yalnızca temel çözüm adımlarıyla destekleyecektir. Ayrıca, hata talepleri veya yeni işlevler kabul edilmeyecektir.

En iyi şey Windows 11'e geçecek olacak

Microsoft, Microsoft 365'in tam ve güvenli çalışmasını sağlamak için 14 Ekim 2025'ten önce Windows 11'e geçiş yapmanızı önerir.

Hemen yapamıyorsanız, uygulamalarınız için üç yıllık ekstra güvenlik güncellemeniz olacaktır, ancak her seferinde daha az destek ve daha fazla sınırlama ile.

Windows'un hangi sürümüne sahip olduğunuzu nasıl öğrenirsiniz?

Hangi Windows sürümünü yüklediğinizi bilmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Windows + R tuşuna basın
  2. Görünen pencerede şöyle yazıyor: Winver
  3. Enter tuşuna basın ve kullandığınız Windows sürümünü ve sürüm numarasını içeren bir pencere alırsınız (örneğin: Windows 10 Pro, 22H2 sürümü).