UNAM ve Huawei ilk siber güvenlik eğitim programını başlatıyor

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
UNAM Uygulamalı Bilimler ve Teknoloji Enstitüsü müdürü María Herlinda Montiel Sánchez'e göre, kadınların siber güvenlik alanında uzmanlaşmaya yönelik bu eğilimi, akademik organın en yeni programlarından birinde açıkça görülüyordu. şirket Huawei.

“Mühendislik mezunu yeteneklerin bu tür programlarda uzmanlaşmaya ilgisi daha fazla ama toplumsal cinsiyet konularında siber güvenlik en çok dikkat çeken uzmanlık alanlarından biri. Pandemiden bu yana birçok öğrencinin bu konulara odaklanan programlar aradığını ve daha fazlasını talep ettiğini gördük” dedi Expansión Montiel'e.

Huawei ise bu tür programlarla akademi ile işbirliği yapmayı ve böylece mühendislikten mezun olan yetenekler için daha fazla iş fırsatı yaratmayı hedefliyor. Huawei Meksika Siber Güvenlik Direktörü Manuel Díaz, bu tür işbirliklerinin kurumların özel sektörün ihtiyaçlarıyla güncel kalmasına olanak tanıdığını, aynı zamanda yeni mezun öğrencilerle eğitim açığını kapatmaya da yardımcı olduğunu belirtti.

“Bu öğrencilerin çoğunun aradığı şey, büyüyen ve büyüyecek bir iş alanında bir fırsattır. Sonuç olarak, siber güvenlik son yıllarda en çok talep gören kariyerlerden biri haline geldi ve biz de onların bu tür konularda uzmanlaşmalarını sağlayarak daha fazla bilgisayar güvenliği ihtiyacına cevap verebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi Díaz bir röportajda. .

Diaz, daha fazla siber güvenlik uzmanına ihtiyaç duyulan temel ihtiyaçlardan birinin yapay zeka gibi araçların artması olduğuna dikkat çekti. Mevcut trendlerden biri de siber güvenlik ve yapay zeka bir araya gelirse daha optimize edilmiş güvenliğe sahip olabileceğimizdir.

Bir Microsoft raporu, yapay zeka dillerinin siber güvenlikte kullanılmasının bu eğilimin potansiyelinin bir kanıtı olduğunu vurguluyor; çünkü bu modeller, siber tehditlerdeki kalıpları ve eğilimleri keşfetmek için büyük miktarda veriyi analiz ederek tehdit istihbaratına değerli bağlam katıyor.

Örneğin, Güvenlik için Microsoft Copilot kullanıcıları, tüm görevlerde doğrulukta %44'lük bir artış ve %26 daha hızlı tamamlanma oranı gösterdi. Bu rakamlar, yapay zekayı siber güvenlik uygulamalarına entegre etmenin somut faydalarını ve güncellenmiş eğitim programlarına duyulan ihtiyacı vurguluyor.

Montiel, “Şu anda yaptığımız şey, çalışma planlarını açmaya veya değiştirmeye gerek kalmadan akademiye daha hızlı katkıda bulunacak programlar oluşturmak, yani bunlar özel sektörün taleplerini tamamlayıcı niteliktedir” dedi.

Bununla birlikte, Santa Clara Üniversitesi'nden bir akademisyen olan Brian Green'in gördüğü en büyük zorluklardan biri, yapay zeka, BT ve Siber Güvenlik alanlarındaki pek çok akademik uzmanın üniversitelerden ayrılmasıdır, çünkü birçoğu çalışmak için büyük teknoloji şirketlerinde çalışmayı tercih etmektedir ve bu nedenle, eğitilebilecek yeteneklerin çoğu, mevcut mentorlardan yoksun kalıyor.
 
Üst