Türlü

Beykozlu

New member
Türlü Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram kuşbaşı et
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 2 tane patlıcan
  • 2 tane patates
  • 4-5 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Türlü Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Fasulyeleri ayıklayalım kıralım ve yıkıyalım.
  2. Etleri kuşbaşı doğrayalım tencereye yağları alalım eti ekleyip kavuralım.
  3. Yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı da içine ekleyelim.
  4. Biberleri de doğrayalım ekleyelim biraz bu biçimde kavuralım.
  5. daha sonra salçaları ekleyelim yavaşça kavuralım fasülyeyi ekleyelim ve 4-5 dk kavuralım.
  6. daha sonra patlıcanı ve patatesi ekleyelim ve baharatlarını tuzunu ekleyip güzelce karıştıralım.
  7. En son üzerine küp doğradığımız domatesi ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatalım biraz pişirelim.
  8. En son kaynar suyunu ek edelim üzerini geçmeyecek biçimde ekleyelim ve pişmeye bırakalım orta ara denetim ederek pişirelim.
Dinlendikten daha sonra servise hazır afiyet olsun????


Türlü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst