Susamlı Köz Patlıcan Bayıldı

Beykozlu

New member
Susamlı Köz Patlıcan Bayıldı Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet bostan patlıcan (Büyükse 2 adet)
İç harcı için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (Zeytinyağı da olabilir)
  • 2 adet yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet büyük domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Acı yahut tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı susam
Üstü için :

  • Rendelenmiş kaşar
Sosu için

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
Susamlı Köz Patlıcan Bayıldı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı közleyelim. Ben ocağın üstünde kendim közledim.
  2. Soyduğumuz patlıcanların ortasından çizik atıp pişireceğimiz borcam yahut tepsiye alalım.
  3. Bir kaseye kaşar peyniri rendeleyelim.
  4. Soğan, sarımsak, biber ve domatesi yemeklik doğrayalım.
  5. Tavamıza yağı alıp sırayla soğan, biber, salça, domates ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  6. Kavurduğumuz içe 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyelim(tadını katlayacaktır).
  7. Kapatmadan 1 tepeleme tatlı kaşığı beyaz susam ekleyip son defa çevirip kapatalım.
  8. Patlıcanlarımızı kestiğimiz yerden dolduracağımız kaşıkla bastırarak içe yer açalım.
  9. sonrasındasında içimizle patlıcanları dolduralım.
  10. Salçalı suyumuzu da ekleyip evvelinde ısıtılmış 200 derecede 20-25 dk denetimli pişirelim.
  11. Fırından çıkarmadan 5 dk evvel rendelenmiş kaşarımızı ekleyip eridikten daha sonra fırınımızı kapatalım.Afiyet olsun.
Susamlı Köz Patlıcan Bayıldı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst