Sulu Köfte

Beykozlu

New member
Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler

  • 400 gram kıyma
  • 1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla köftelik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • Maydanoz(ben yazdan baharat üzere kuruttuğum maydanozdan koydum)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Nane
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı su
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kuru soğanı rondo dan geçiriyoruz.
  2. Maydanoz kullanacaksam onuda kuru soğan ile bir arada rondodan geçiriyorum.
  3. Derince bir kaba kıymayı, soğan, maydanoz, köftelik bulgur, tuz ve baharatları alıp güzelce yoğuruyoruz.
  4. Bir kaba su koyup elimizi ıslatıyor ve köfteleri misket büyüklüğünde yuvarlayıp düz bir kaba alıyoruz.
  5. Çabucak pişirmeyeceksek yuvarladığımız köfteleri buzdolabında 1/2 saat dinlendiriyoruz.
  6. Tencereye sıvı yağ koyup 1 yemek kaşığı salça koyup kavuruyoruz.
  7. Salçanın üzerine nane koyup onu da fazlaca az kavuruyoruz.
  8. Yalnız hayli dikkatli olmamız gerekiyor.
  9. Nane yanıp siyah renk almaması gerekiyor.
  10. 5 su bardağı su ve epeyce az tuz ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  11. Kaynayan suya köfteleri ek edip ocağı yarıma alıyor ve pişirmeye bırakıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst