Şevketi Bostan Ege Lezzetleri

Beykozlu

New member
Şevketi Bostan Ege Lezzetleri Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg şevketi bostan
  • 2 orta uzunluk soğan
  • Yarım kg kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şevketi Bostan Ege Lezzetleri Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şevketi bostanı güzelce yıkayalım ve uzunlamasına kesip ikiye bölelim.
  2. Bir tencereye sıvı yağı alıp soğanları biraz solduralım akabinde kuşbaşı doğranmış etleri de ek edip kavuralım.
  3. Kavrulan etlerin üzerine şevketi bostan ve un ek edip bir kaç çevirelim.
  4. Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tuz ve limonu dökelim.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun ????.
Şevketi Bostan Ege Lezzetleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst