Beykozlu
New member
Şevketi Bostan Ege Lezzetleri Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kg şevketi bostan
- 2 orta uzunluk soğan
- Yarım kg kuzu eti
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şevketi bostanı güzelce yıkayalım ve uzunlamasına kesip ikiye bölelim.
- Bir tencereye sıvı yağı alıp soğanları biraz solduralım akabinde kuşbaşı doğranmış etleri de ek edip kavuralım.
- Kavrulan etlerin üzerine şevketi bostan ve un ek edip bir kaç çevirelim.
- Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tuz ve limonu dökelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun ????.