Sebzeli Etli Güveç

Beykozlu

New member
Sebzeli Etli Güveç Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet patates
  • 1 büyük baş soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • İsteğe bakılırsa baharatlar
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Sıvı yağ
Sebzeli Etli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kuşbaşı erleri soğuk suda yıkayıp 1 su bardağı su ile düdüklüde yaklaşık 20 dakika haşlıyoruz.
  2. Tüm zerzevatları yemeklik doğrayıp güvecin içine alıyoruz.
  3. Haşlanan etleri de suyu ile bir arada sebzelerin içine ek ediyoruz.
  4. Salça, baharat, tuz ve yağımızı da ek ettikten daha sonra güzelce karıştırıyoruz.
  5. En kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
Sebzeli Etli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst