Savaş gemisi USS Nitze, göndere çekilen büyük bir ABD bayrağı eşliğinde Kocaeli’de demirledi

Kedicik

Global Mod
Global Mod
Gölcük ilçesi yakınlarına demirleyen gemiye, denizcilik geleneklerini çiğneyen büyüklükte bir ABD bayrağının çekildiği görüldü. Gemilere çekilecek bayrağın büyüklüğü ile ilgili bir standart bulunmamakla birlikte bayrağın büyüklüğü, geminin büyüklüğüne orantılı olma yükümlülüğü taşıyor.


Konuyla ilgili toplumsal medyadan reaksiyon gösteren Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ, “İstanbul’da bir terör saldırısı istihbaratı sebebi ile başkonsolosluklar kapatılırken Amerikan savaş gemisi İstanbul’da demirliyor ve denizcilik geleneklerini çiğneyen büyüklükte bir bayrak asıyor. Uluslarası siyaset semboller üzerinden de yönetilir” sözlerini kullandı.

İstanbul’da bir terör saldırısı istihbaratı nedeni ile başkonsolosluklar kapatılırken Amerikan savaş gemisi İstanbul’da demirliyor ve denizcilik geleneklerini çiğneyen büyüklükte bir bayrak asıyor. Uluslarası siyaset semboller üzerinden de yönetilir. pic.twitter.com/K14WrlPBxO

— Ümit Özdağ (@umitozdag) February 4, 2023



Öte yandan, mürettebattan 340 kişinin bulunduğu geminin bir süre bölgede olacağı bildirilirken, bir Kıyı Güvenlik botunun da kıyıya yakın kesimde beklediği gözlendi. İstanbul’da demirleyen gemide dün basın çeşidi yapılmasının akabinde ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ve USS Nitze Kumandanı Katie Jacobson, açıklamalarda bulunmuştu.
 
Üst