RISC-V kapları için de ilk kez: Proxmox VE 7.4 burada

Adanali

Member


  1. RISC-V kapları için de ilk kez: Proxmox VE 7.4 burada

Yeni Proxmox Sanal Ortamı (VE) 7.4, Debian 11.6’yı (“Bullseye”) temel alır. Standart Linux çekirdeği olarak güncellenmiş bir LTS 5.15 çekirdeği kullanılır, ancak istenirse Proxmox VE 7.4, 6.2 çekirdeği ile de çalışabilir. Bu temelde, geliştiriciler dosya sistemi (OpenZFS 2.1.9), Linux konteynerleri (LXC 5.0.2) ve sanal makineler (QEMU 7.2) için mevcut açık kaynak teknolojilerini kullanır. Ceph Quincy 17.2.5 veya Ceph Pacific 16.2.11 sanal bellek sağlar. Ceph Octopus, 7.3 sürümünden beri Proxmox VE’yi artık desteklememektedir.


detay iyileştirmeleri


QEMU 7.2, VirtIO sürücüsünü yüklerken bir Alman ISO’dan yükleme yapan Windows konuklarıyla ilgili sorunları giderir. Yüksek yük altında iSCSI ile ilgili sorunlar ve IDE/SATA sanal disklerinde yoğun işlemler sırasında sanal makinelerin nadiren çökmesi de düzeltildi.

LXC 5.0.2, çekirdek işlevi aracılığıyla bunu mümkün kılar binfmt_misc ayrıca RISC-V kapsayıcılarını (risc32 ve risc64) çalıştırın. qemu-user-static ve binfmt-support paketlerini kurduktan sonra, Proxmox VE 7.4 üzerinde RISC-V tabanlı bir rootfs imajı kullanabilir ve onu doğrudan bir Proxmox VE x86_64/amd64 ana bilgisayarında bir konteyner olarak önyükleyebilirsiniz.

Özelleştirilebilir karanlık entrikalar


Proxmox VE 7.4 artık web arayüzü için Crisp Light temasına dayalı tamamen entegre bir Proxmox Dark temasına sahip. Sistem, kullanıcıların açık veya koyu tasarımları tercih edip etmediğini anlamak için CSS Media “renk şemasını tercih ediyor” işlevini kullanır. Bireysel tercihler ayrıca işletim sistemi veya tarayıcı ayarları üzerinden sorgulanabilir, alternatif olarak kullanıcı web arayüzünde renk tasarımları arasında manuel olarak geçiş yapabilir.







Proxmox VE panosu, 7.4 sürümünde yeni bir karanlık tema alır.


(Resim: Proxmox Sunucu Çözümleri GmbH)



Artık tüm konuklar yalnızca VMID’ye göre değil, ada göre sıralanmış olarak görüntülenebilir. Yüksek kullanılabilirliğe sahip Küme Kaynak Zamanlayıcısı (CRS) yığını, yalnızca kurtarma sırasında değil, başlangıçta da VM’leri ve CT’leri otomatik olarak dengelemek için geliştirildi. Yöneticiler artık bir CRM komutu kullanarak bireysel Proxmox VE 7.4 düğümlerini manuel olarak (yeniden başlatmadan) bakım moduna geçirebilir. Sistem, düğüm normal çalışma moduna dönene kadar tüm HA hizmetlerini diğer düğümlere yaptırır.


Kullanılabilirlik


Proxmox Virtual Environment 7.4, AGPLv3 altında lisanslanan açık kaynaklı bir yazılımdır. Kurulum için bir ISO görüntüsü artık ücretsiz olarak mevcuttur. Şirketler için Proxmox Server Solutions GmbH ayrıca yıllık 105 Euro’dan başlayan ve CPU’lu iş desteği sunuyor.



iX Magazine'den daha fazlası



iX Magazine'den daha fazlası




(fo)



Haberin Sonu
 
Üst