Beykozlu
New member
Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gr pırasa
- 1 fincan kuş üzümü
- 1 fincan pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet armut
- 1 adet portakal
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 bağ dereotu
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları yıkayıp verev hal kesip tencereye dizin.
- Portakalların kabuğunu soyduktan daha sonra dilimleyin.
- Üzerine ekleyin tıpkı biçimde armutları da dilimleyin lakin kabuğu kalsın.
- Pirincini yıkayıp ekleyin.
- Dereotunu kuş üzümlerini de birebir biçimde üzerine ekliyor.
- Tarçını serpip sarımsakları bütün koyuyoruz ve zeytinyağını üzerinde gezdiriyoruz.
- Kısık ateşte 45-50 dakika denetimli pişiriyoruz.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.