Beykozlu
New member
Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kğ pırasa
- 1 çay bardağı sıvı yağ (bardak ölçüsü 125 ml)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kg kemikli kuzu etinin haşlanmış suyu (4 su bardağı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1 kg kemikli etimizi 1,5 litre su ile 40 dk haşlayıp suyunu hazır edelim 1 kg pırasayı doğrayalım tenceremizin içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 yemek kaşığı biber salçasını alalım.
- Salçayı ezdikten daha sonra 1 kg pırasayı ve 1 adet havucu ekleyip 10 dk kavuralım ondan sonrasında 1 su bardağı haşlanmış nohutu ekleyip karıştıralım.
- Üzerine 4 su bardağı haşlanmış et suyunu ekleyip 1 tatlı kaşığı tuz atalım pişmeye bırakalım.
- Pişmesine 5 dk kala limon suyunu ekleyelim yemeğimiz servise hazır afiyet olsun.