Pırasa Tavası

Beykozlu

New member
Pırasa Tavası Tanımı İçin Materyaller

  • 3-4 kol pırasa
  • 1 büyük kase maydanoz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 -5 dakika taze soğan
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı olağan un
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 3- 4 yemek kaşığı su (Kıvam vermek için)
  • Tuz
  • İsteğe bağlı karabiber, pulbiber
Pırasa Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tüm zerzevatları minik minik doğrayıp bir kaba alalım.
  2. Akabinde kalan materyalleri ekleyip dilerseniz elinizle dilerseniz de bir kaşık sayesinde uygunca karıştıralım. Eze eze karıştırabilirsiniz. Kıvamını denetim edelim. Çok katı ise su ekleyebilirsiniz. Çok sulu ise un ekleyebilirsiniz.
  3. Teflon tavaya zeytinyağı koyup üzerine harcımızın tamamını bastırarak yayalım.
  4. Denetimli bir biçimde ocağın orta ayarında kapak sayesinde gerili önlü çevire çevire pişirelim.Afiyet olsun.
Pırasa Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst