Patlıcan Musakka

Beykozlu

New member
Patlıcan Musakka Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet patlıcan
  • Sıvı yağ
İç harcı için

  • 250 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı domates konserve
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı su
Süslemek için

  • 1 tane yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates kurusu
Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Merhabalar evvela patlıcanlarımızda alalı bir biçimde doğrayıp tuzlu suda yarım saat acısı çıksın diye bekletiyoruz.
  2. ondan sonrasında tavaya sıvı yağımızı koyup onları artlı önlü güzelce kızartıyoruz.
  3. Kızarttığımız patlıcanları bir tabağa alıp iç harcını geçiyoruz.
  4. İç harcı için kıymamızı evvela güzelce kavuruyoruz.
  5. Kavurduktan daha sonra yarım çay bardağı sıvı yağ koyup 5 dakika kısık ateşte tekrar kavuruyoruz.
  6. Gerisinden salçamızı koyuyoruz.
  7. Salçanın kokusu gittikten daha sonra domateslerimizi ekliyoruz.
  8. çabucak sonrasında sarımsaklarımızı rendeleyip koyuyoruz ve baharatlarını ve tuzunu koyup 5 dakika kavuruyoruz ve altını kapatıyoruz.
  9. Maydanozunu doğruyoruz.
  10. Karıştırıp bırakıyoruz.
  11. Öbür bir tencerede bir kat patlıcan dizip ondan sonrasında harcımızın yarısını üzerine döşüyoruz.
  12. ondan sonrasında yine patlıcanları dizip yeniden kalan harcı da üstüne yerleştiriyoruz.
  13. En son süslemelerinde yaptıktan daha sonra kaynamış bir su bardağı suyu koyuyoruz ve yine ocağımıza alıyoruz.
  14. Altı kısık bir biçimde tam 20 dakika pişiriyoruz ve yemeğimiz hazır. Yanında hoş bir pirinç pilavı ve cacıkla fevkalade sarfiyat diye düşünüyorum. Deneyenlerin şimdiden afiyet olsun.
Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst