Patatesli Ispanak Graten

Beykozlu

New member
Patatesli Ispanak Graten Tanımı İçin Gereçler

  • 3 tane küçük uzunluk patates
  • 2 tane küçük uzunluk soğan
  • 1 kg ıspanak
  • Tuz, karabiber
Beşamel sos :

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3.5 su bardağı süt
  • Muskat rendesi
Üzeri için

  • Kaşar peynir
Patatesli Ispanak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri küçük küçük doğrayın.
  2. Tavaya hayli az yağ koyup biraz kavurun.
  3. Üzerine yarım ay halinde doğranan soğanları ek edip kavurmaya devam edin.
  4. Bu karışımı büyük borcama dökün.
  5. Birebir tavada ıspanakları soteleyin.
  6. Ispanaklar suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Bu kademede baharatları ekleyin.
  8. Borcamdaki patatesli soğan karışımın üzerine dökün.
  9. Beşamel sos hazırlayın.Tavaya yağı koyun eriyince unu ek edin.Kokusu çıkana kadar kavurun.
  10. Üzerine sütü yavaş yavaş ek edin.Çırpın.
  11. Muskat rendeleyin( var ise )Sıvı bir beşamel sos olacak.
  12. Sosu borcamdaki yemeğin üzerine boşaltın.
  13. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  14. Üzeri kızardığında kaşar peyniri rendeleyin üzerine ekleyin.
  15. Peynirler eridiğinde yemeğimiz hazır.
    Yapacak olanlara afiyet olsun.
Patatesli Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst