Mobil veri ve şarj dönemi bitti mi? Meksika'da giderek daha az ödüyoruz

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Ulusal Bilgi Teknolojilerinin Kullanılabilirliği ve Kullanımı Araştırması'ndan elde edilen veriler, 2023'ün sonunda Meksikalıların mobil şarj için ortalama 155,4 peso harcadığını ortaya çıkardı; bu, 2020'de ödedikleri 176,5 pesoya kıyasla %11,9'luk bir azalma anlamına geliyor. Evlerde Bilgi (ENDUTIH).

Bu durum telefon tarifelerine de yansıdı. Geçen yılın sonunda kullanıcılar bu hizmet için 439,6 peso ödedi; bu, tüketicilerin 2020'de ödediği 498,3 pesoya kıyasla %11,7'lik bir düşüş.

Danışmanlık firması The Ciu'da analist olan Radamés Camargo, mobil hizmetlere yapılan harcamalardaki azalmanın telekomünikasyon operatörlerinin son dört yılda başlattığı yeni sınırsız veri teklifleriyle ilişkili olabileceğini açıkladı.

Telcel, AT&T ve Telefónica, daha düşük fiyata sınırsız veri sepetine dayanan telefon tarifelerini piyasaya sürerken, Sanal Mobil Operatörler (OMV) bu teklifi telefon şarjlarına da getirdi. Stratejinin amacı abone tabanını çekmek ve elde tutmaktır çünkü salgın insanların tüketim alışkanlıklarını değiştirdi ve artık harcamaları yalnızca belirli temel ürünlere öncelik vermeye başladılar.

“MVNO'ların ve büyük operatörlerin sunduğu sınırsız veri teklifleri artık kullanıcılar için büyük bir cazibe merkezi haline geldi çünkü bunlar daha düşük bir fiyatla daha fazla veriye erişim anlamına geldi ve artık bir hizmet için daha az ödeme yapılan bir algı var. gittikçe daha fazlasını kullanıyorsunuz” diyor analist bir röportajda.

Bu faktöre ek olarak, kullanıcıların ev ağları, ofis ağları ve hatta son yıllarda etkinleştirilen açık ağlar üzerinden bağlanarak veri harcamasına daha az ihtiyaç duymasını sağlayan hibrit çalışma modeli de ekleniyor.

Her iki tesis de kullanıcılar tarafından güçlendirilmiştir. Eduardo S. bu mecraya, geçen yıl tüm sosyal ağlarına erişim sağlamak için sınırsız veri içeren bir telefon tarifesi aldığını ve bunun için ayda 490 peso ödediğini açıkladı. Ancak şirketinizin etkinleştirdiği veri miktarının aşırı olduğunu keşfettiniz ve artık daha ucuz bir plana geçmek istiyorsunuz.

“Verilerimi hiçbir zaman tamamlamadığımı fark ettim çünkü bir şekilde ofiste ya da evde her zaman bağlantı halindeyim ve ay sonunda kalan megabaytların birikip birikmeyeceğinden ya da tamamen yok olup olmayacağından emin değilim. Bu bana, yıl dolduğu için artık daha ucuz olan planı değiştireceğimi, hatta sözleşmeyi iptal edeceğimi düşündürdü” diyor Eduardo S. bir röportajda.

Tere Hernández'de de benzer bir şey oluyor. Ön ödemeli segmentin kullanıcısıdır. Her ay telefonuna 100 peso yükleme ödüyor, ancak geçen yıl “yeniden yükleme için bu kadar harcamaya gerek olmadığını” gördü, çünkü 50 peso aboneliğin “iyi” bir getirisi olduğunu keşfetti. mobil veri miktarı.

“Bu veri çantası bana uzun süre yetiyor ve onu sokaklardaki açık ağlarla veya iş internetiyle tamamladım. Bağlantı kurmak için şarja bu kadar çok para harcamama gerek olmadığını düşünüyorum,” diyor Tere Expansión'a.