Mercimek Çorbası

Beykozlu

New member
Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 4 su bardağı mercimek
  • 2 litre sıcak su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam yemek kaşığı nane
  • 1 tutam tuz (İsteğe nazaran artırılabilir)
  • İsteğe bağlı toz biber üzerine kızartıp katıla bilir
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle mercimekleri güzelce yıkıyoruz.
  2. Yıkandıktan daha sonra üzerine su ve sıvı yağı ekleyip, kaynatmaya bırakıyoruz.
  3. Kaynadıktan daha sonra blerdır ile güzelce eziyoruz.
  4. ondan sonrasında baharatları ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Güzelce kaynadıktan daha sonra yemeğe hazır
    ❤
    herkese afiyet olsun
    ❤
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst