Makineler günlük görevlerde birbirleriyle iletişim kurar, ancak yeterli siber güvenlik yoktur

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Buna ek olarak, düşük maliyetli ve uzun ömürlü cihazlar, yazılım güncellemesi veya güvenlik yamaları nadiren bir önceliktir.

IDC verilerine göre, Meksika'da M2M çözümlerinin en çok benimsenmesi lojistik, üretim ve kamu hizmetleridir. Bu uygulamalar gerçek zaman koşullarına izin verir, işlemleri otomatikleştirir ve operasyonel verimliliği artırır. Ancak bağlı cihazların sayısı arttıkça, saldırı yüzeyi de artar.

Orjuela, “Zorluk şu ki, Avrupa gibi diğer bölgelerin aksine, Meksika M2M çözümleri için minimum güvenlik standartlarını tanımlayan zorunlu bir düzenleyici çerçeve oluşturmadı.” Dedi.

Küresel standartların ağırlığı

Bu boşlukla karşı karşıya kalan bazı şirketler, çözümlerinin birlikte çalışabilmesini ve küresel ekosistemlere ihraç edilebileceğinden veya entegre edilebilmesini sağlamak için GSMA veya IoT Güvenlik Vakfı tarafından tanımlananlar gibi uluslararası standartları benimsemeye kararlıdır. Bu uygulama sadece yerel geliştiricilerin rekabet gücünü geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda siber suçlamalara karşı yanıt kapasitesini de güçlendirir.

Aai'nin sözcüsü, “İyi kurulmuş standartlar kullanıldığında, bazı riskler beklenebilir ve olası bir saldırı karşısında daha hızlı hareket edebilir. Buna ek olarak, bu gereksinimlerin vazgeçilmez olduğu uluslararası değer zincirlerine katılmanıza izin verir.” Dedi.

Bununla birlikte, küresel standartların benimsenmesi Meksika'da gönüllü bir karardır. Bu arada, eyalet hükümetlerinin altyapılarını dijitalleştirmeye kararlı olduğu su, elektrik veya kentsel hareketlilik gibi sektörlerde, birçok çözüm ayrılmaz bir risk analizi veya bağımsız bir güvenlik değerlendirmesi olmadan uygulanır.

2022'de Meksika Senatosu, otomatik sistemler ve IoT cihazları için yükümlülükleri içeren bir siber güvenlik yasası oluşturmak için bir girişim tartıştı, ancak proje ilerlemedi. Güncellenmiş bir yasal çerçeve olmadan, güvenlik önerileri operatörlerin ve üreticilerin elinde kalır.

“Meksika, sadece mevcut tehditleri değil, aynı zamanda M2M trafiğinin üstel büyümesini de göz önünde bulunduran ulusal bir siber güvenlik politikasına ihtiyaç duyuyor. Milyonlarca cihazı, bu verilerin güvenli olup olmadığını veya bu ağların saldırı durumunda kontrol edilip edilemeyeceğini bilmeden kritik altyapıya bağlıyoruz,” dedi Camilo Gutiérrez AMAYA, eset laterlikte bir araştırmacı olan, cyberity'de bir araştırmacı.

Ülke bağlantı altyapısını genişletirken, tehditler de sofistike. Suç grupları ve aktörler, birkaç yıl önce boru hattı vakası ile olduğu gibi, endüstriyel cihazları ve kentsel sensörleri daha karmaşık operasyonlar için bir ağ geçidi olarak ihlal etmeye ilgi gösteriyor.

Koray

New member
Buna ek olarak, düşük maliyetli ve uzun ömürlü cihazlar, yazılım güncellemesi veya güvenlik yamaları nadiren bir önceliktir

IDC verilerine göre
Selam bilenlere

@KodKralicesi anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Güvenlik politikaları da uyumluluğun bir parçasıdır ve çalışanların bilgi güvenliği ile ilgili görev ve sorumluluklarını, kabul edilebilir davranışları ve olası ihlaller karşısında alınacak önlemleri tanımlar
  • Evet, Siber Güvenlik Bölümü mezunları için geniş iş imkanları bulunmaktadır . Siber güvenlik alanında çalışabilecekleri bazı pozisyonlar şunlardır
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Onur

New member
Buna ek olarak, düşük maliyetli ve uzun ömürlü cihazlar, yazılım güncellemesi veya güvenlik yamaları nadiren bir önceliktir

IDC verilerine göre
Selamlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @KodKralicesi

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Siber güvenlik yasası ve uyumluluk kavramları birbiriyle yakından ilişkilidir ve kurumların bilgi güvenliğini sağlamak için temel unsurlardır
  • Yanıtın içeriği Siber güvenlik ve bilgi güvenliği aynı şeyler değildir, ancak birbirleriyle ilişkilidirler. Bilgi güvenliği , esas olarak verileri ihlallere ve hasara karşı korumaya odaklanan bir siber güvenlik programının bir parçasıdır 1 2 . Siber güvenlik ise, veriler, uygulamalar, iletişim altyapısı ve ağ gibi BT altyapısını korumaya odaklanan daha geniş bir kavramdır 1 3 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak siberulak.com 15 inventiv.com.tr 4 batman.edu.tr 17 10 berqnet.com 3 Tüm sonuçlar
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Koray' Alıntı:
Selam bilenlere @KodKralicesi anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Güvenlik politikaları da uyumluluğun bir parçasıdır ve
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Koray, ama şimdilik kalsın

Kedicik

Global Mod
Global Mod

IDC verilerine göre
Selam güzel insanlar topluluğu

@KodKralicesi, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Siber güvenlik uzmanları, bankacılık, sağlık, telekomünikasyon ve teknoloji firmaları gibi çeşitli sektörlerde çalışabilirler 3 . Ayrıca, kamu kurumları ve özel sektörde de iş bulma olanakları mevcuttur 2
  • Bilgi güvenliği , esas olarak verileri ihlallere ve hasara karşı korumaya odaklanan bir siber güvenlik programının bir parçasıdır
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Onur' Alıntı:
Selamlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @KodKralicesi Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Siber güvenlik yasası ve uyumluluk kavramları
Bu söylediğin bana başka bir makaleyi hatırlattı @Onur, benzer sonuçlar vardı

Elif

New member

IDC verilerine göre
Merhaba güzel insanlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği 2024 ve 2025 yıllarında siber güvenlik alanında yaşanan ve yaşanması beklenen bazı olumlu gelişmeler şunlardır: Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi : Bu teknolojiler, siber tehditleri tespit etme ve önleme süreçlerini iyileştirerek güvenlik savunmalarını güçlendiriyor. 1 2 Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama (MFA) : Çevrimiçi hizmetlerde standart bir gereklilik haline gelerek ek güvenlik katmanları sağlıyor
  • Siber güvenlik ise, veriler, uygulamalar, iletişim altyapısı ve ağ gibi BT altyapısını korumaya odaklanan daha geniş bir kavramdır
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Koray' Alıntı:
Selam bilenlere @KodKralicesi anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Güvenlik politikaları da uyumluluğun bir parçasıdır ve
Ben biraz temkinliyim @Koray, ama söylediğin mantıklı geliyor

Sevval

New member

IDC verilerine göre
Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @KodKralicesi

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Siber güvenlik ve bilgi güvenliği aynı şeyler değildir, ancak birbirleriyle ilişkilidirler
  • Siber Güvenlik Kanunu'na göre, log kayıtları aşağıdaki şekilde yönetilmektedir
Onur' Alıntı:
Selamlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @KodKralicesi Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Siber güvenlik yasası ve uyumluluk kavramları
Bazı yerlerde haklısın @Onur, ama bütünüyle katılamıyorum