Mahzur tanımayan sportmenlerin turnuvası

semaver

New member
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin konut sahipliğinde Türkiye Özel Atletler Spor Federasyonu ile Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Down Sendromlular Futsal Türkiye Kupası’na 6 vilayetten 72 özel sportmen katılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bando ekibinin çaldığı sevinçli modüllere özel atletlerin eşliğinde renkli sahnelerin yaşandığı açılış seremonisi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Lider Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Gökhan Yavaşer ve Türkiye Özel Sportmenler Spor Federasyonu Lider Vekili Sadettin Akçi’nin konuşmalarıyla başladı ve toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı. Şampiyona 3 Aralık Cuma günü sona erecek.

“Şehrimizi renklendireceksiniz”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Yaşar Çakmak, “Birkaç gün birlikte olacağız. Kentimizi renklendireceksiniz. Ayağınıza sıhhat. Başta siz özel atletlerimize, hocalarımıza, kulüp yöneticilerimize, uzaktan yakından buraya teşrif edenlere ve bu hoş tertibe emek ve takviye verenlere epey teşekkür ediyorum. Turnuvanın keyifle, cümbüş ile muvaffakiyetle tamamlanmasını diliyorum” dedi.

Kocaeli’nin spor kenti olma yolunda ilerlediğini söyleyen Kocaeli Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Gökhan Yavaşer, “Sizin başarılarınız bizi her vakit memnun ediyor. Biz de bugün Kocaeli’de bir Türkiye Şampiyonasına konut sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Hem eğlendiniz hem keyifli olduğunuz bir turnuva olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


“Onlar sporda mani tanımadılar”

Türkiye Özel Atletler Spor Federasyonu olarak down sendromlu, otizmli, mental çocuklara ve yetişkinlere 81 vilayette 15 branşta 830 spor kulübünde yaklaşık 30 bin çocuğa spor yaptırdıklarını belirten Federasyon Lider Vekili Sadettin Akçi, bugün burada bir birincisi gerçekleştirmenin memnunluğu ortasında olduğunu söylemiş oldu. Akçi, “Down futsal ekiplerimizin bu birinci karşılaşması olacak. 2023 yılında da kulüp futsal kadrolarımızın sayısı artarak daha kuvvetli bir ulusal grup olma yolunda ilerleyecektir. 6 spor kulübümüzde Avrupa 2021 Futsal Avrupa Şampiyonu olmuş atletlerimiz 2022 yılında Peru’da birinci sefer katıldıkları tertipte dünya üçüncülüğünü kazanmış ulusal ekip atletlerimiz ve teknik sorumlularımız ile ulusal ekip antrenörleri var. Onlar için ne kadar gururlansak az olur. Zira onlar sporda mahzur tanımadılar, Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkemizi muvaffakiyetle temsil ettiler” tabirlerini kullandı.

Down Sendromlular Futsal Türkiye Kupası’nda 2022-2023 Dönemi, A Kümesi açılış karşılaşmasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor ile Ankara Amatör Sportmenler ve Spor Adamları Spor Kulübü oynanan maç ile Down Sendromlular Futsal Türkiye Kupası’nda perde açıldı. Günün birinci müsabakasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, rakibi Ankara Amatör Atletler ve Spor Adamları Spor Kulübü’nü 11-2 yenerek şampiyonada birinci sevici yaşadı. Öteki karşılaşmalarda ise İstanbul Bağcılar Belediyesi, Malatya Turgut Özal Özel Sportmenler Spor Kulübü 14-2 mağlup etti. (İHA)

Okumaya devam et...
 
Üst