Labneli Fırında Karnabahar

Beykozlu

New member
Labneli Fırında Karnabahar Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo karnabahar
  • 1 paket pınar labne
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağından az zeytinyağı
Labneli Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kaynamış suda karnabaharları 5 -6 dakika kadar haşlıyoruz (yumuşayıp rengi dönene kadar)
  2. Yağlı tepsiye dizip damak tadınıza bakılırsa zeytinyağı ,tuz ,karabiber (isteğe bağlı kekik yahut biberiye) ile marine ediniz.
  3. Evvelden ısıtılmış 220 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
  4. Bu ortada labne peynir, tuz, karabiber ,zeytinyağını karıştırıyoruz .
  5. Bir tabağa yayıyoruz, fırından çıkan karnabaharları üzerine seriyoruz ve biraz zeytinyağı döküyoruz. Afiyet olsun.
Labneli Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst