Kuru Zerzevat Kavurması

Beykozlu

New member
Kuru Zerzevat Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase kuru biber
  • 1 kase kuru patlıcan
  • 1 kase kuru kabak
  • 1 kase kuru fasulye
  • 1 kase kuru biber
  • 1-2 avuç kuru domates
  • 2 büyük soğan
  • 1 kaşık tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 kaşık salça
  • Kırmızı biber
Kuru Zerzevat Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sebzeleri yıkayalım. Domates hariç hepsini yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzelim.
  2. Soğanı jülyen doğrayalım ve tuz şeker ekleyerek zeytinyağında kavuralım salçasını ve toz biberini ekleyip karıştıralım.
  3. Haşladığımız bütün zerzevatları yıkadığımız kuru domatesi tereyağınıilave edelim ve düzgünce karıştıralım.
  4. Üzerine 400ml su bardağı kaynar suyu ek edip kapağını kapatalım suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim. Suyunu çekince altını kapatalım.
  5. Üzerini ceviz maydanoz ve pul biberle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: sevdiğiniz bütün kuru zerzevatları kullanabilirsiniz.

Kuru Zerzevat Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst