Kıymalı Bamya

Beykozlu

New member
Kıymalı Bamya Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bamya
  • 100-150 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet büyükçe uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta uzunluk limon
  • 1.5 bardak sıcak su
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Kıymalı Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda küçük uzunluk seçtiğim,bamyaları güzelce yıkadım.
  2. Ardından yıkamış olduğum,bamyaları süzgeçte bekletirken,bir kabın içerisine limonun yarısını sıktım.
  3. Bamyaların başlarını külah üzere keserek limonlu kaba alıp,arada limon sıktığım,kabı sallayarak bamyalarımın,limonlanmasını sağladım.
  4. Bamyaları bu türlü buzdolabında en az 8 saat beklettim.
  5. Pişirme vakti geldiğinde, soğanları ve domatesleri minik küp biçimde doğradım.
  6. Sıvı yağda evvel soğanları, daha sonra kıymayı güzelce kavurup,domates ve salçasını ekleyip tekrar,dolaptan aldığım,bamyaları ekleyip,tahta kaşıkla nazikçe karıştırdım. (kesinlikle metal kaşık v.b değdirmeyelim. Bamya epey nazik bir zerzevat )
  7. Bamyalar sararana kadar bir 10 dakika kapağı kapalı kavurup ortada tencereyi sallayarak karıştırdım.
  8. Sararan bamyaların üzerine sıcak suyu ekleyip tahta kaşıkla nazikçe karıştırdım.
  9. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirdim. (gerekirse ortada sıcak su ekleyebilirsiniz. ).
  10. Ocaktan almadan evvel tuzunu ve limonun kalan yarısını üzerine sıkıp yeniden karıştırıp altını kapattım. (limon ölçüsünü da keyfinize bakılırsa azaltıp çoğaltabilirsiniz. )Afiyet olsun.
Kıymalı Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst