Karnabahar Graten

Beykozlu

New member
Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller

  • 1 buket karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yarım su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Üstü için ;

  • Kaşar peyniri
Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharları yıkayıp haşlıyoruz.
  2. Yumurta ,süt, un, yoğurt ve yağı koyup karıştırıyoruz.
  3. Kabartma tozunu maydanoz ve dereotunu küçük kesimlerde kesip onları da ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Haşlanan karnabaharı da hazırlamış olduğunuz sos ile karıştırıyoruz.
  5. Dikdörtgen bir borcama boşaltıyoruz.
  6. Üstü kızarıp kabarana kadar fırında pişiriyoruz.
  7. daha sonrasında üstüne rendelemiş olduğumuz kaşarı üstüne koyup fırında eriyene kadar bekliyoruz.
Deneyen herkese afiyet olsun.

Nefis sağlıklı yavaşça bir yemek denemenizi tavsiye ederim.

Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst