Kabak Mücveri

Beykozlu

New member
Kabak Mücveri Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet orta uzunluk kabak
  • 1 su bardağı un (kıvamına nazaran yavaş yavaş ekleyin)
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber, kırmızı biber
Kabak Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabakları güzelce soyup rendeleyelim.
  2. Düzgünce suyunu sıka sıka yoğurma kabına alalım.
  3. Kabakların üzerine yumurta ve un ekleyerek kıvam alana kadar karıştırdıktan daha sonra tuz ve baharatları ekleyelim.
  4. Tavaya bir ölçü sıvı yağ ekleyelim, yeterlice kızardıktan daha sonra kaşık sayesinde karışımdan alıp yağın içine atalım.
  5. Kızaran mücverleri yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine koyalım.
  6. Yağını çeken mücverleri sunum tabağına alalım.
Afiyet olsun
❤
.

Kabak Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst