Kabak Mücveri Fırında (Artık Kızartmaya Son)

Beykozlu

New member
Kabak Mücveri Fırında (Artık Kızartmaya Son) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 3 adet havuç
  • 2 orta uzunluk patates
  • 4- 5 kısım taze soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Kabak Mücveri Fırında (Artık Kızartmaya Son) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bütün zerzevatları rendeleyip suyunu sıkıyoruz ,bir kenarda bekletiyoruz.
  2. Dereotu ,maydanoz, taze soğan ince kıyıyoruz.
  3. Bir kenarda yumurta ,yağ, un,tuz, kabartma tozu ve baharatları çırpıyoruz.
  4. Kek kıvamından biraz daha katı oluyor.
  5. daha sonra sebzelerin üzerine döküp uygunca karıştırıyoruz.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayarak 170 derecelik fırında 1 saat denetimli olarak üzeri büsbütün kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Sarmısaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz yanına epeyce yakışıyor. Deneyenlere afiyet olsun.
Kabak Mücveri Fırında (Artık Kızartmaya Son) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst