Beykozlu
New member
Kabak Mücveri Fırında (Artık Kızartmaya Son) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet kabak
- 3 adet havuç
- 2 orta uzunluk patates
- 4- 5 kısım taze soğan
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün zerzevatları rendeleyip suyunu sıkıyoruz ,bir kenarda bekletiyoruz.
- Dereotu ,maydanoz, taze soğan ince kıyıyoruz.
- Bir kenarda yumurta ,yağ, un,tuz, kabartma tozu ve baharatları çırpıyoruz.
- Kek kıvamından biraz daha katı oluyor.
- daha sonra sebzelerin üzerine döküp uygunca karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayarak 170 derecelik fırında 1 saat denetimli olarak üzeri büsbütün kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sarmısaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz yanına epeyce yakışıyor. Deneyenlere afiyet olsun.