Ispanak Yemeği

Beykozlu

New member
Ispanak Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 700 gram ıspanak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı bulgur yahut pirinç
  • 1 su bardağından biraz fazla sıcak su
  • Tuz
Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ispanakların kumu çamuru çıkana kadar güzelce bol suda yıka ve daha sonra doğra.
  2. Zeytinyağında doğranan soğanı kavur. Soğan kavrulunca salçaları ek et kavur.
  3. daha sonra doğranan ıspanakları tencereye koy kapağını kapat 2-3 dakika daha sonra yumuşayan ıspanakları alt üst et.
  4. Birinci etapta tencerede hayli sığmıyor görünebilir fakat yumuşayınca o denli olmuyor o yüzden yumuşayınca karıştır.
  5. Ispanaklar suyunu salıp çekmeye başlayınca sıcak suyu ek et tuzu ekle onlar pişerken.
  6. Ocağı kapatmaya 5 dakika kala içine bulgur yahut pirinçi at 5 dakika da o denli pişsin. Yemeğimiz hazır.
  7. Sarımsaklı yahut sarımsaksız yoğurt ile servis edebilirsiniz. Yada kuru soğanla :).
Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst