Ispanak Borani

Beykozlu

New member
Ispanak Borani Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 çay bardağı kadar sıcak su (gerekirse)
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Ispanak Borani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda pirinçler yıkanır ve sıcak tuzlu su içerisinde 20 dakika kadar bekletilir.
  2. Bu ortada ıspanaklar köklerinden ayrılıp temizlenir ve bol suda bir kaç kez yıkanır.
  3. Tencereye yemeklik doğranan soğanlar konur ve zeytinyağı eklenip pembeleşene kadar kavrulur.
  4. Soğanlar kavrulurken ıspanaklar doğranıp hazır edilir.
  5. Rengi dönen soğanlara ıspanaklar, yıkanıp süzülen pirinçler ve tuzu eklenir, bir-iki cins karıştırılıp tencerenin kapağı kapatılır.
  6. Bu ortada ıspanaklar suyunu bırakacaktır.
  7. Suyunu çekene kadar ıspanaklar kavrulur ve biraz sönünce içerisine sıcak suyu ek edilir ve pişmeye bırakılır.
  8. Pirinçler pişince yemek ocaktan alınır.
  9. Sarımsaklı yoğurt ve kuru soğan ile servis edilir.
????‍???? Afiyet olsun.

Ispanak Borani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst