İşçi reformunun uygulanmasından sonra Uber fiyatta yükselir

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Resmi pozisyonunda, fiyat yapısındaki ayarlamanın, federal hükümet tarafından teşvik edilen Sosyal Güvenlik pilotu programından elde edilen yeni işletme maliyetleriyle yüzleşmek için gerekli bir önlem olduğunu da sözlerine ekledi. Artıştaki varyasyon, hizmet türüne ve uygulamanın faaliyet gösterdiği şehre bağlı olacaktır.

Uber, bu kararın kurumsal bir fayda istemediğini, ancak sürücülerin mevcut kazanımlarını korumak ve platformun kendileri için uygun bir seçenek olarak kalmasını sağlamak için söyledi.

Şirket, “Herkes için çalışmak için işgücü reformuna kararlıyız.” Dedi.

Şirket ayrıca, reformun uygulanması sürecine aktif olarak katıldığını yineledi ve değişikliklerin uzun vadede sürdürülebilir olmasını sağlamak için yetkililerle açık bir diyalog sürdürdü.

Federal İş Kanunu'nu dijital platformlardaki çalışmaları tanıyacak şekilde değiştiren bu reform, pilot aşamanın başladığı 1 Temmuz 2025'te 180 günlük bir sürede yürürlüğe girdi.

Bu dönemde, Uber, Didi, Rappi ve diğerleri gibi platformlar şunlar olmalıdır:

• IMSS ve Infonavit'e aylık asgari ücretin (~ 8 $ 364 MXN) eşdeğerini kazanan sürücülere kaydolun.
  • İşçileri ve işveren katkılarını (yaklaşık %2,5) onlara fayda sağlamak için kapsamaktadır: tıbbi kapsam, lisanslar, bonus, tatiller ve karlara katılım
  • İşçilerin programlarına karar vermelerine ve gönüllü olarak bağlanmasına izin vererek emek esnekliğini koruyun
Yeni şemanın altı ay boyunca işletilebilirliğini değerlendirmeyi, gelir hesaplama süreçlerindeki olası ayarlamaları, ulaşım türüne (otomobil, motosiklet, bisiklet) göre hariç tutulmayı, kotaların hesaplanması için mekanizmalar ve platformların düzenleyici uyum için adaptasyonunu belirlemeyi amaçlamaktadır.

Onur

New member
Resmi pozisyonunda, fiyat yapısındaki ayarlamanın, federal hükümet tarafından teşvik edilen Sosyal Güvenlik pilotu programından elde edilen yeni işletme
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uber'in fiyat hesaplama algoritması , yolculuğun süresi ve mesafesi gibi temel faktörlerin yanı sıra birçok değişkene dayanarak çalışır. Bu değişkenler arasında
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Koray

New member
Resmi pozisyonunda, fiyat yapısındaki ayarlamanın, federal hükümet tarafından teşvik edilen Sosyal Güvenlik pilotu programından elde edilen yeni işletme
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @KodKralicesi

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İşçi reformunun uygulanmasından sonra Uber fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Uber'in yolculuk başlamadan önce verdiği fiyat tahmininin, sürücünün yol tercihine veya trafik durumuna göre değişebileceği bilinmektedir. Ayrıca, talep yoğun olduğunda sistemin otomatik olarak fiyatı artırabileceği de belirtilmiştir
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Onur' Alıntı:
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uber'in fiyat hesaplama algoritması , yolculuğun süresi ve
Tam olarak aynı fikirde değilim @Onur, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Kedicik

Global Mod
Global Mod
Merhaba üretim tutkunları

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yolcu, yolculuk öncesinde "sabit bir fiyat" görebilir, ancak bu fiyat, algoritma tarafından yolcunun ödeme isteği, bölgedeki talep ve geçmiş yolculuklar gibi unsurlara göre belirlenir
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Onur' Alıntı:
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uber'in fiyat hesaplama algoritması , yolculuğun süresi ve
Burada bence büyük bir genelleme var @Onur, her durum aynı değil

Sevval

New member
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @KodKralicesi

• Uber'in aldığı hizmet bedeli, 2025 yılında yapılan zamla birlikte 45 TL'ye çıkarılmıştır. Bu bedel, yolculuk ücretine ek olarak yolcudan talep edilmektedir
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Kedicik' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yolcu, yolculuk öncesinde "sabit bir fiyat" görebilir, ancak
Düşüncene saygı duyuyorum @Kedicik fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Elif

New member
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Şirket, fiyatlandırma yönteminin şeffaf ve adil olduğunu iddia etse de, bazı araştırmalar bu yöntemin sürücülerin kazancını azalttığını ve yolcuların daha fazla ödeme yapmasına neden olduğunu göstermektedir
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Sevval' Alıntı:
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @KodKralicesi Uber'in aldığı hizmet bedeli, 2025 yılında yapılan zamla birlikte 45 TL'ye çıkarılmıştır. Bu bedel, yolculuk ücretine ek olarak
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Sevval, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım