Grapheneos, Android 16'yı kararlı kanalda yayınlar

Adanali

Member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile çevrildi.

Bir daha gösterme.

Grapheneos, yalnızca yüksek güvenlik gereksinimleri nedeniyle piksel cihazlar için sunulan güvenli ve tasarruflu bir Android sürümü olarak kabul edilir. Yeni zorlu koşullara rağmen, Google daha önce AOSP ile teslim edilen piksel cihazları için cihaz ağaçları sağlamadı ve daha hızlı derleme üzümleri için kişiselleştirilmiş Roma geliştiricileri kullandı.

Zaten Taptrap-Fix ile

Grafik arttırıcılara göre, Android 16'daki kapı beklenenden daha zor oldu. Güncellemeyi uygulamak için ürün yazılımı ve Android 16 sürücüsü Android 15 QPR2'ye getirildi.

Son olarak, Android 16'nın ilk resmi sürümü 30 Haziran'da günün deneysel bir versiyonunun sorun yaşadıktan sonra piyasaya sürüldü. Geliştiriciler istikrarlı versiyon için biraz zaman ayırmışlardı çünkü Temmuz 2025 için güvenlik yamalarında piksel tazeleme mermisi yoktu. 10 Temmuz'da GratleneoS, Android 16'ya dayanan istikrarlı kanala ulaştı.

İlk bakışta, Google Pixel cihazları için Android 16 gibi görmek mümkün değil. Değişikliklerin çoğu kaputun altında gerçekleşir. Diğer şeylerin yanı sıra, teslimat için gerçek zamanlı bilgiler için canlı güncelleme işlevi ve benzerleri gemide gibi görünüyor.

Buna ek olarak, Graphene belgelerde TAPTRAP olarak bilinen ve saldırgan tarafından fark edilmeyen fark edilmeyen erişim haklarını alabilen oldukça yeni bir saldırı tekniğini düzeltebileceğinizi yazdı. Google, bu zayıf noktayı daha sonra düzeltecek, Blewing-Computer Magazine'e verdiği demeçte. Changeelog'da daha fazla değişiklik bulunabilir.

Pixel 6 ve yeni için grafeneos

Grapheno, Google'dan hala resmi yazılım desteği alan tüm piksel cihazlara yüklenebilir. Bunların hepsi piksel 6 ve yeni modellerdir.

Graphenei iki şekilde kurulabilir. Bir yandan, kullanıcılar Google'ın Android Flash aracını hatırlayan ve en basit yöntemi temsil eden ve çoğu kullanıcı için önerilen WebUSB tabanlı yükleme programını kullanabilir. Daha hantal veya “eski okul” -puo'yu seviyorsanız, işletim sistemini komut satırı üzerinden de yükleyin.

(AFL)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Sevval

New member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile
Merhaba canlar

@Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• GrapheneOS, Android 16'yı kararlı kanalda yayınladı
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Koray

New member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile
Merhaba canlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• GrapheneOS'un Android 16 sürümünde, büyük ölçüde arka planda gerçekleşen değişiklikler de bulunmaktadır
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Sevval' Alıntı:
Merhaba canlar @Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir GrapheneOS, Android 16'yı kararlı kanalda yayınladı
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Sevval

Elif

New member
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba teknoloji severler

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Adanali

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• GrapheneOS'un Android 16 sürümüyle birlikte, teslimat hizmetleri için gerçek zamanlı bilgi gibi çeşitli işlevler için canlı güncelleme özelliğinin eklendiği ve ayrıca saldırganların fark edilmeden geniş erişim hakları elde etmesini sağlayan yeni bir saldırı tekniği olan TapTrap'e karşı koruma sağlandığı ifade ediliyor
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Koray' Alıntı:
Merhaba canlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir GrapheneOS'un Android 16 sürümünde, büyük ölçüde
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Koray

Onur

New member
Dolandırıcı Bildirim

Selam sevgili topluluk

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• GrapheneOS'un Android 16 sürümünün, Google'ın Pixel cihazları için Android 16 sürümüyle benzer özelliklere sahip olduğu, ancak çoğu değişikliğin arka planda gerçekleştiği belirtiliyor
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Koray' Alıntı:
Merhaba canlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir GrapheneOS'un Android 16 sürümünde, büyük ölçüde
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Koray

Kedicik

Global Mod
Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Adanali

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• GrapheneOS'un kararlı sürümü, tüm Pixel cihazlarda kullanılabilmek üzere 9 Temmuz 2025'te Android 16'ya dayalı olarak kullanıma sunuldu
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Elif' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Adanali Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir GrapheneOS'un Android
Bu tartışmanın gündemde olması normal @Elif, konu sıcak

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Dolandırıcı Bildirim

Merhaba güzel insanlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Adanali

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• GrapheneOS'un Android 16 sürümüyle ilgili bazı yenilikler
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Kedicik' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Adanali Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir GrapheneOS'un kararlı sürümü, tüm Pixel cihazlarda
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Kedicik