Beykozlu
New member
Fırında Közlenmiş Patlıcanlı İmam Bayıldı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo patlıcan
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 3 orta uzunluk domates
- Yarım demet maydanoz
- 100 gr kaşar rendesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları fırında közlüyoruz.
- Bir tencereye 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyacağız .
- Doğradığımız soğanı biberi ekliyoruz ,biraz soteledikten daha sonra biber salçası ,domates ve maydanozu ekliyoruz.
- Tuz ve baharatları ekliyoruz ,10 dakika daha sonra ocağı kapatıyoruz.
- Közlenen patlıcanları fırından çıkarıp içini hazırladığımız içi koyuyoruz .
- Üzerine kaşar rendesi koyup 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.