Fırında Közlenmiş Patlıcanlı İmam Bayıldı

Beykozlu

New member
Fırında Közlenmiş Patlıcanlı İmam Bayıldı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 orta uzunluk domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 100 gr kaşar rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Fırında Közlenmiş Patlıcanlı İmam Bayıldı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanları fırında közlüyoruz.
  2. Bir tencereye 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyacağız .
  3. Doğradığımız soğanı biberi ekliyoruz ,biraz soteledikten daha sonra biber salçası ,domates ve maydanozu ekliyoruz.
  4. Tuz ve baharatları ekliyoruz ,10 dakika daha sonra ocağı kapatıyoruz.
  5. Közlenen patlıcanları fırından çıkarıp içini hazırladığımız içi koyuyoruz .
  6. Üzerine kaşar rendesi koyup 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Közlenmiş Patlıcanlı İmam Bayıldı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst