Fırında Kıymalı Şakşuka

Beykozlu

New member
Fırında Kıymalı Şakşuka Tanımı İçin Gereçler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 7 adet yeşil biber
  • 3 adet patates
  • 5 adet çeri domates
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
Fırında Kıymalı Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kıymayı yağsız tavada orta ateşte güzelce eziyoruz. İki cins karıştırdıktan daha sonra zeytin yağ ek edip ince doğranmış soğanı ekliyoruz. Soğanlar pişene kadar kavurup baharatlarını ek ediyoruz.
  2. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğruyoruz üzerine tuz ek edip kenara alıyoruz.
  3. Akabinde kabakları ve patatesi de küp biçiminde doğrayıp evvel patateslerden kızartma sürecine geçiyoruz. yavaşça kızaran patatesleri havlu kağıt serili tepsiye alıyoruz.
  4. İkinci sırada doğranmış kabağı akabinde patlıcanları ve en son doğranmış biberleri kızartıyoruz. Kızarttığımız materyalleri yavaşça tuzlayıp fırına süreceğimiz tepside karıştırıyoruz.
  5. Üzerine her tarafına eşit olacak biçimde kıymalı harçtan serpiyoruz. Kenarlarına ortadan ikiye böldüğümüz domatesleri diziyoruz.
  6. Ocakta salça, yağ, tuz ve suyla hazırlanan pişmiş sosu üzerine döküp, 180 derece fırın ayarında 25 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Kıymalı Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst