Fırında Brüksel Lahanalı Patatesli Baget

Beykozlu

New member
Fırında Brüksel Lahanalı Patatesli Baget Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo brüksel lahanası
  • 1 adet havuç
  • 6 adet baget
  • 3 adet patates
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
Baget ve patatesleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Fırında Brüksel Lahanalı Patatesli Baget Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Brüksel lahanasını temizleyelim. 15 dk sirkeli su da bekletelim.
  2. Bagetleri temizleyip, kızgın yağ da alt üst çevirelim.
  3. Patatesleri büyük büyük dilimleyip kızartalım.
  4. Havuçları halka halka doğrayıp kızartalım.
  5. Tüm zerzevatları sırasıyla tepsiye yerleştirelim.
  6. Bir kase içerisinde salçaları, baharatları ve sıcak suyu karıştırarak sebzelerin üzerine dökelim.
  7. 160 derece de 1 saat pişirelim. Afiyet olsun.
Fırında Brüksel Lahanalı Patatesli Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst