Fırın Mücver

Beykozlu

New member
Fırın Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 3 adet kabak
  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 7 kısım yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım paket kabartma tozu
Fırın Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce 3 adet kabak ve 3 adet patatesi rendeleyip suyunu sıkalım.
  2. Derin bir kasede 4 adet yumurta ,1 çay bardağı sıvı yağ karıştıralım.
  3. daha sonra sırayla rendelenmiş kabak, patates, dereotu, maydanoz, tuz, kabartma tozu, pulbiber ekleyip güzelce karıştıralım.
  4. Yağlı fırın kağıdının üzerine mücver harcımızı dökelim.
  5. 170 ° öncesinden ısıtılmış fırınımızda pişirelim.
  6. Dinlendikten daha sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edebiliriz. Afiyetler olsun.
Fırın Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst