Beykozlu
New member
Fasulye Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram taze fasulye
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
- 2 adet orta uzunluk domates
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyelerimizi ve soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz.
- sonrasındasında geniş bir tencere içine 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.
- Yağın üzerine ince ince doğradığınız soğanı ekleyip, 2-3 dakika kavurun.
- Ardından kavrulan soğanın üzerine 2 adet orta uzunluk minik küpler halinde doğranmış domatesi ve doğradığınız fasulyeleri koyup, güzelce karıştırın.
- sonrasındasında tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateş üzerinde fasulyenin rengi değişene kadar orta ara karıştırarak kavurun.
- Fasulyelerin rengi değiştikten daha sonra üzerlerine evvelinde yıkayıp, süzdüğünüz yarım su bardağı pirinçi ekleyin
- . Damak tadınıza nazaran tuz ve 1 buçuk su bardağı sıcak su koyun. Tencerenin taban kısmına inmeden üst tarafınca hakikat hafifçeçe karıştırın.
- Ardından tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateş üzerinde fasulye ve pirinçler yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirin.
- Son olarak 1 yemek kaşığı kadar tereyağı küçük bir tava ortasında kızdırın.
- Taze fasulye diblesi piştikten daha sonra üzerine kızdırdığınız tereyağını gezdirerek, dökün. Güzelce karıştırıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.