Etli Patlıcan Tavası

Beykozlu

New member
Etli Patlıcan Tavası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli et
  • 1 kilo patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 5 adet biber
  • 6 adet domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
Etli Patlıcan Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikler patlıcanları soyalım ve doğrayıp tuzlayalım.
  2. Patlıcanlar 10 dk su da beklerken bir tencereye kemikli etimizi alalım ve ocağa alalım 5 dk kavuralım.
  3. 1 su bardağı sıvı yağ ekleyelim ve ocağı kapatalım.
  4. Sırayla salça, karabiber, yağ, tuz ekleyelim karıştıralım.
  5. Üzerine patlıcanları yıkayıp suyunu sıkarak tencereye ekleyelim (((karıştırmayalım)))
  6. Domates, biber, sarımsak, ekledikten daha sonra 1 çay bardağı su ekleyelim ve ocağa alalım.
  7. 45 dk karıştırmadan olağan ateşte pişirelim (((oldukça kısık ateşte pişerse yemek sulanır)))
Etli Patlıcan Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst